fbpx
am sprijinit proiectul terapie prin arta
De Craciun, am sprijinit proiectul Terapie prin Arta, desfasurat in 3 spitale din Cluj

O.N.G-ul clujean Create.Act.Enjoy este organizatorul proiectului Terapie prin Arta, prin intermediul caruia artisti si voluntari aduc zambetul pe chipul celor care au mai mare nevoie. Cu inima deschisa, echipa West City Hotel a sprijinit editia de Craciun din acest an, dedicata pacientilor din trei spitale clujene.

 

Proiectul Terapie prin Arta se organizeaza deja de 6 ani, iar editia de Craciun din acest an i-a vizat pe pacientii de la Spitalul de Recuperare, Spitalul Militar ÔÇ×Dr. Constantin PapilianÔÇŁ si Institutul de Gastroenterologie si Hepatolgie ÔÇ×Dr. Octavian FodorÔÇŁ din Cluj-Napoca. Pentru ei au fost pregatite peste 2.000 de pachete cadou care au fost distribuite in perioada 8 ÔÇô 12 decembrie.

Atunci cand reprezentantii Create.Act.Enjoy ne-au propus sa le fim alaturi in acest proiect, realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, am primit cu bucurie. Credem cu tarie in astfel de proiecte cu suflet. Pentru noi, este firesc sa ne implicam in actiuni prin care putem face un bine la nivelul comunitatii din care facem parte.

Listele de voluntari din West City Hotel s-au umplut repede. Ne-am organizat astfel incat in fiecare zi dintre cele cinci pe durata carora s-a desfasurat proiectul sa fie suficienti oameni care sa ajute la indeplinirea obiectivelor.

Chiar daca actiunea propriu-zisa s-a derulat intre 8 si 12 decembrie, inainte de aceasta data au avut loc pregatiri intense.

 

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

Ziua de start a fost una mohorata, cu o ploaie care mai degraba te indemna sa stai in casa. Cu toate acestea, inarmati cu entuziasm, ne-am adunat la sediul celor de la Create.Act.Enjoy. si am inceput pregatirea pachetelor ce urmau a fi impartite pacientilor.

Cu emotii, unii dintre voluntarii nostri au pornit spre cei carora urmau sa le fie ÔÇ×Ruda pentru o ziÔÇŁ, actiune desfasurata in zilele de sambata si duminica. Cei care au optat sa se implice si in aceasta activitate au fost alaturi de persoane care cauta mai mult ca oricand o vorba buna, un partener de discutie, sau pur si simplu o mana calda.

Pe cat de grea parea a fi aceasta sarcina, pe atat de plina de satisfactii sufletesti a fost. S-au creat conexiuni neasteptate in discutii pline de emotii, iar cei pe care ii vizitam erau ÔÇ×rudeleÔÇŁ ce nu ne mai lasau sa plecam. ­čśŐ

Cei ramasi la sediu au fost mai eficienti decat era preconizat, astfel incat pachetele au fost pregatite in timp record.

Luni a inceput maratonul prin spitale. Ziua intai s-a desfasurat la Spitalul de Recuperare si a inceput cu finalizarea pachetelor prin completarea lor cu produsele perisabile. La ora 11, alaturi de cei mai simpatici si plini de veselie mimi, am pornit prin toate saloanele si cabinetele spitalului.

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

 

Ziua a doua, de la Institutul de Gastroenterologie, a insemnat un tur de forta, fiind pregatite cele mai multe pachete pentru pacienti, din cele 3 zile. In ultima zi toata lumea si-a adunat puterile si cu zambetul pe buze am colindat si Spitalul Militar.

Pe langa pachetele daruite pacientilor, mai degraba am adus bucurie. Cred ca fiecare dintre noi  am ramas in gand cu veselia emanata de mimi, emotiile si bucuria primirii noastre in vizita, strangerea de mana sau imbratisarea oamenilor care nu se asteptau, dar au fost colindati cu drag.

Implicarea in acest proiect a insemnat pentru echipa West City Hotel un prilej pentru a-i face fericiti pe cei care au nevoie de acest lucru mai mult ca oricand. Noi suntem la fel de castigati: sentimentele pe care le-am trait in aceste zile ne-au umplut de energie pozitiva.

 

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

Terapie prin Arta 2018

 

Pe tot parcursul proiectului ne-au fost alaturi talentatii fotografi Andra Salaoru, Alin Barbir si Bogdan Botas carora le multumim ca au surprins in imagini atat de graitoare emotia si bucuria acestor zile.

Craciunul acesta va fi mai bun deoarece am invatat ca a darui te imbogateste. Speram ca si voi, dragi cititori, va veti bucura de zile de sarbatoare minunate, petrecute cu bucurie si in deplina armonie. Craciun fericit!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Formular Login
Formular Inregistrare