Fericit la serviciu

Fericirea este starea pe care ne-o dorim cu totii, iar noi am dorit ca cei cu care lucram zi de zi sa fie cat mai aproape de aceasta stare. Astfel a luat fiinta proiectul “Fericit la serviciu” prin care alaturi de Raluca Moisi, trainer si coach specializat in Mindfulness, am incercat ca de-a lungul a 4 sedinte sa invatam, constientizam si aplicam ceea ce ne ajuta sa fim mai fericiti atat in viata de zi cu zi, dar si la serviciu.

 

Ce inseamna Mindfulness

Raluca Moisi ne ajuta sa intelegem mai bine semnificatia acestui termen atat de intalnit in ultimii ani. Ea ne spune ca “in esenta, inseamna minte limpede. Asadar, este un antrenament mental al atentiei, al concentrarii active, al carui scop este sa ne disciplineze mintea sa ramanem conectati la momentul prezent, observand dinamica lucrurilor, dobandind astfel mai multa claritate, eficienta, creativitate si productivitate.”

Repetitia este mama invataturii. Acest lucru se aplica si pentru exercitiile facute in cadrul sedintelor. ”Practica constanta ne ajuta sa traim mai fericiti, cu atentia spre rezultatele dorite, cu mintea limpede, constienti de starile prin care trecem si sursa acestora”, ne spune trainerul.

 

Importanta proiectului „Fericit la serviciu”

Un colectiv fericit se va reflecta cu siguranta in calitatea servicilor oferite, scopul nostru de a depasi asteptarile oaspetilor fiind mai usor de atins. Am constientizat importanta unui astfel de proiect si l-am pus in miscare tocmai pentru ca, asa cum spune Raluca, „exercitiile practice de Mindfulness duc la imbunatatirea performantelor. Pe de-o parte pentru ca ajuta la reducerea stresului si epuizarii, pe de alta parte pentru ca stimuleaza creativitatea si latura orientata pe solutii a individului.”

Aceste exercitii au avut ca scot atat performantele individuale, dar in special a performantelor echipei. „Exercitiile de tip zoom-in pe care le gasim in Mindfulness ajuta mintea sa devina disciplinata si sa se concentreze la ceea ce este de facut acum, scazand astfel nivelul de procrastinare. Iar exercitiile de tip zoom-out, dezvolta capacitatea individului de a se raporta la o situatie din perspective multiple. In acest caz, creativitatea si inovarea incep sa mearga mana in mana. Comunicarea deschisa si eficienta incepe sa isi faca loc in echipe, iar rezultatele din ce in ce mai bune nu vor intarzia sa apara. Practic, este o dezvoltare la nivel de inteligenta emotionala a individului, fapt ce se reflecta mai apoi in rezultatele echipei. Asadar, pentru companiile care doresc sa ridice nivelul de inteligenta emotionala a echipelor si, in consecinta, rezultatele acestora, programele de Mindfulness sunt instrumentele cele mai eficiente la care pot apela in aceste vremuri pe care le traversam.”

 

Concluziile proiectului

Pentru ca asa e normal, am cerut parerea profesorului legata de participantii la ore: ”In West City Hotel am gasit o echipa complexa, o cultura organizationala in care omul este pus pe primul loc, de la persoana care te intampina la receptie, personalul de la curatenie si pana la managerul care orchestreaza intregul mers al business-ului. M-am bucurat sa vad ca angajatii sunt tratati ca membrii unei familii, cu atentie si apreciere. O astfel de atitudine il incurajeaza pe om sa se dezvolte, sa evolueze si, astfel, sa ramana alaturi de companie timp indelungat. Cred ca de acolo vine si deschiderea de a investi in programe dedicate angajatilor, cum ar fi cel de Mindfulness pe care l-am parcurs impreuna.

A fost o bucurie sa ii vad pe participanti imbratisand curiozitatea de a-si trezi simturile, a-si cunoaste mintea si a-si extinde orizonturile de perceptie a ceea ce se intampla. Cand persoanele prezente incep sa vina cu intrebari, pentru mine ca trainer asta inseamna ca s-au deschis pentru mai mult. Pana la urma, Mindfulness in sine e o practica simpla si usor de implementat intr-o echipa. Insa intelegerea a ceea ce descoperim de-a lungul practicii este cea care ne adauga puncte in plus la nivelul de inteligenta emotionala si face ca atitudinea, comportamentul si rezultatele sa se imbunatateasca.

M-am bucurat sa revin de fiecare data la orele de curs impreuna si nadajduiesc ca aceasta calatorie sa fie abia la inceput.”

Noi am gasit in Raluca Moisi o persoana pasionata de ceea ce face, nu doar un trainer. Un om cald, calm, care poate sa iti raspunda la orice intrebare si chiar sa iti deschida si mai mult apetitul spre cunoastere. Sedintele ne-au ajutat, chiar si pe cei mai sceptici, sa intelegem importanta si beneficiile acestor exercitii, ne-au facut curiosi si ne-au uimit prin usurinta cu care putem aduce schimbari in viata noastra. Fie ca am trecut sau nu printr-o perioada mai stresanta, aceste sedinte ne-au facut sa fim mai constienti de prezent, sa ne gandim mai bine la noi, la reactiile pe care le avem la ceea ce se intampla in jurul nostru.

Si suntem fericiti la serviciu! 😊

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Formular Login
Formular Inregistrare