fbpx
Chef Adrian Curalet la Arena Bucatarilor 2018
Chef Adrian Curaleţ, premiant la Arena Bucatarilor!

Adrian Curalet, chef-ul sub bagheta caruia se intampla magia in bucataria West City Hotel, a reusit o performanta de care suntem foarte mandri: a obtinut locul 4 la editia din acest an a competitiei “Arena Bucatarilor”, cel mai important concurs national de arta culinara dedicat profesionistilor gastronomiei.

 

Adrian Curalet dirijeaza simfonia gusturilor din bucataria West City Hotel din anul 2017. Pasiunea lui pentru arta culinara, transpusa in fiecare farfurie ce ii poarta semnatura, este secondata de dorinta continua de perfectionare.

Aceasta din urma il motiveaza sa participe la diverse concursuri, proiecte si demonstratii culinare. Cel mai recent dintre acestea este „Arena Bucatarilor”, cel mai important concurs din Romania dedicat bucatarilor profesionisti. Din 2010, de cand Selgros organizeaza aceasta competitie, sute de bucatari s-au inscris in fiecare an pentru a-si demonstra priceperea si maiestria.

Anul acesta, Adrian a participat la “Arena Bucatarilor” impreuna cu un bun prieten, fiind de aceasta data ajutorul lui. Munca in echipa le-a adus amandurora un rezultat foarte frumos: locul 4 in finala acestei editii care a avut loc la Centrul Gastronomic Selgros Brasov, in 28 octombrie 2018.

Adrian Curalet la Arena Bucatarilor

Au ajuns aici dupa ce au obtinut locul I la semifinalele regionale. In finala au participiat alaturi de alti 7 concurenti, iar juriul a fost compus din 10 stele ale gastronomiei nationale si internationale: Leo Aichinger (Austria), Pavel Vasiliev (Rusia), Cezar Munteanu, Nico Lontras, Jakob Hausmann, Victor Melian, Ioan Florescu, Cornelia Ghisoi, Liviu Preda si Ciprian Nicolescu.

Pana la data concursului, Adrian si coechipierul lui s-au pregatit temeinic. Cu aproape o luna inainte de concurs, s-au intalnit in repetate randuri pentru a testa preparatele, cu scopul declarat de a prezenta in farfurii veritabile opere de arta.

Planul de bataie a fost pus pe hartie si respectat pana la final, singurele modificari pe care le-au adus pe parcurs fiind in privinta gustului si texturii elementelor din farfurie. Pe langa talentul de necontestat al celor doi chefi, deosebit de importanta a fost si capacitatea lor de a se organiza, de a-si trasa clar sarcinile individuale si de a se sincroniza pe toata durata probelor de concurs.

Competitia a constat in 2 probe: pregatirea unui starter si a unui main course. Pentru fiecare preparat, juriul a impus folosirea a 3 ingrediente.

Starter-ul creat de Adrian si coechipierul lui a fost unul sofisticat, de inspiratie asiatica: ton marinat invelit in alge nori cu tempura. Pe farfurie s-au regasit nu mai putin de 11 elemente, printre care: piure de mazare, gel de mango, cuburi de ananas cu chili, fasii de castravete Fabio compresate intr-o marinata, pudra de ulei de masline, sponge de zmeura, edamame si nasturium.

Adrian Curalet Chef West City Hotel

Ton marinat in alge

Pentru preparatul main course, echipa lui Adrian a ales sa pregateasca o bijuterie gourmet a la francaise: un mozaic de pulpa de rata, varza coapta, piure de varza, piure de dovleac placintar, demi-glace, goji si compot de gutui.

Pulpa de rata cu varza coapta

Pentru ambele preparate au avut la dispozitie doar 3 ore. Pe langa faptul ca timpul scurt a reprezentat un factor de stres, bucatarul nostru a mai avut parte si de peripetii. Chiar daca cei doi coechipieri si-au adus de acasa unele echipamente pentru a se asigura ca vor putea lucra eficient, ghinionul nu i-a ocolit: o plita s-a ars, aparatul de vidat s-a stricat iar Thermomix-ul a avut si el dificultati la functionare.

Cu toate acestea, cei doi au reusit sa isi duca la bun sfarsit misiunea, iar la final eforturile le-au fost rasplatite cu o clasare pe locul al 4-lea.

Suntem cu totii foarte mandri de performanta lui Adrian si il felicitam din toata inima. Cu siguranta va participa si anul viitor, iar tinta este locul 1! 😊

Pana atunci, va invitam in bucataria West City Hotel pentru a degusta preparatele din meniul elaborat de chef-ul nostru premiat, meniu pe care il puteti consulta pe pagina dedicata Restaurantului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Formular Login
Formular Inregistrare