fbpx
Voluntari pentru Terapie prin Arta

Cu o floare nu se face primavara, nici vara, dar se aduce un zambet! Acesta este unul din motivele pentru care ne-am implicat si in editia de vara a proiectului Terapie prin Arta. Imbogatirea sufleteasca produsa dupa editia din iarna ne-a determinat sa pornim si in aventura editiei de vara a proiectului ce are ca scop redescoperirea bunatatii din jurul nostru.

 

Editia a 7-a a proiectului Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy

Editia din acest an a fost un tur de forta atat pentru organizatori cat si pentru voluntari. Ambitiosi, in editia a 7-a au decis sa extinda proiectul, iar in luna Mai au colindat spitalele judetene din Ramnicu Valcea si Alba-Iulia. Voluntarii nostri s-au implicat doar in actiunile desfasurate in Cluj. In perioada 17 iunie – 21 iulie, nu mai putin de 6 spitale din Cluj-Napoca au fost colindate de echipa de artisti profesionisti si voluntari: Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca si Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

In saptamanile de activitate de la Cluj s-au desfasurat 16 momente artistice itinerante, ateliere creative, concerte în incinta spitalelor, spectacolul de teatru pentru copii “Cei trei purcelusi”, vizite surpriză  in cadrul actiunii „Rudă pentru o zi”, expoziții foto cu caracter permanent si chiar reamenajarea unei curti interioare din incinta unui spital.

 

Voluntari cu bucurie

Atat cat timpul fiecaruia a permis, voluntarii nostri au participat cu bucurie la activitatiile ce sunt gandite pentru influentarea sanatatii psihice, emotionale si fizice a persoanelor de orice varsta. Am intalnit copii bucurosi sa ne vada si sa interactioneze cu noi, dar si oameni mai invarsta dornici sa schimbe cateva vorbe cu noi. Cadrele medicale au inteles importanta acestor actiuni si ne-au indrumat spre cat mai multi pacienti, pentru a fi siguri ca starea de mai bine va ajunge la fiecare.  Pacientii ne-au primit cu bucurie, iar o simpla floare daruita s-a transpus intr-un zambet sincer, din suflet.

 

 

Fiecare ocazie de a fi mai buni cu cei de langa noi este si o ocazie de a ne incarca noi cu energie pozitiva. Iar uneori e nevoie de gesturi atat de mici pentru a aduce bucurie in viata unui om.

“Bunatatea este limbajul pe care surdul il poate auzi si orbul il poate vedea.” – Mark Twain

 

Fotografii realizate de Ioana Ofelia, Alin Barbir si Bogdan Botas

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Formular Login
Formular Inregistrare