Cand a fost ultima data cand ai simtit emotiile acelea de inceput de drum?
Pentru noi a fost in data de 10 Octombrie, cand a avut loc prima cina din seria unor evenimente gastronomice savuroase. Restaurantul West City a oferit oaspetilor sai o experienta culinara plina de rafinament.
La inceput de drum
Ne-am dorit foarte mult sa incepem acest proiect, discutiile derulandu-se cu mult timp inainte.
Am gandit aceasta cina ca o experienta gastronomica autentica, intr-o atmosfera rafinata, cu muzica live.
Am pornit la drum fiind constienti de bucatarii talentati pe care ii avem, din a caror maini ies cele mai apreciate preparate. Sub indrumarea iscusitului
Chef Adrian Curalet, am fost convinsi ca meniul va fi inedit si surprinzator prin combinatii de arome si texturi. Asa a si fost: farfuriile au atras toate privirile, iar gustul prepratelor a delectat papilele gustative. Fiecare preparat a avut un vin asociat ce venea perfect in completarea gustului mancarii.
Meniul
Starterul a fost
Raviolo cu ciuperci de sezon, spuma de branzeturi de Coltesti, alune de padure si pancetta crocanta. Acesta a fost asociat cu un vin alb suav de o eleganta aristocratica,
Fautor Aurore - Chardonnay. Acest preparat ne-a dus cu gandul la o plimbare dupa ciuperci prin padurile din jurul Clujului, de unde au fost adunate chiar ciupercile folosite in raviolo.

Primul fel principal a fost
Lupul de mare cu piure de conopida coapta, zucchini, scoici, mazare mangetout si sos verde. Am putea spune ca a fost arta in farfurie.
Vinul asociat a fost un
Sauvignon Blanc de la Valea Ascunsa, foarte generos atat in aroma cat si in gust.
Servirea a continuat cu
Prepelita cu cartofi millefeuille cu trufe, buchet de verdeturi si chips de cartofi. Fiecare farfurie a fost pregatita cu multa migala, fiind gandita pana la cel mai mic detaliu. Tocmai de aceea unele pregatiri au fost facute inca cu cateva zile inainte.
Cu note de fructe roșii și cimbru proaspăt,
Syrah de la Catleya a fost vinul ce a completat perfect acest preparat.
Iepurele cu piure de morcovi cu chimen, bunuelos cu sos demiglace cu merisoare a fost asociat cu probabil cel mai frumos soi de vin roșu românesc –
Feteasca Neagra Rezerva de la Valea Ascunsa.
Am incheiat spectacolul culinar cu un
mousse de ciocolata cu fructul pasiunii, jeleu de sfecla, busuioc, cramble si fructe de sezon. Desertul a fost completat de
Muscat Ottonel de la Valea Ascunsa, un vin deosebit de aromat ce traverseaza axa olfactivo-gustativa cu o gratie deosebita.
Suntem recunoscatori si motivati sa continuam
Daca privim in urma, inca mai simtim emotiile de dinaintea cinei. Sau de la intrarea in restaurant, cand intampinam oaspetii cu entuziasm, pentru ca stiam ca va urma ceva memorabil de gustos. Sau din timpul cinei, pentru ca vedeam incantarea pe chipul celor prezenti.
Suntem recunoscatori, dornici si motivati sa continuam acest proiect care aduce satisfactie atât oaspetilor nostri, dar si nouă, tuturor celor implicati. A fost o reala bucurie sa vorbim cu cei care ne-au acordat incredere la inceput de drum. Am profitat de asta, iar chef Adrian Curalet a vorbit despre preparatele spectaculoase din meniu, iar invitatul nostru Lucian Zdroba, de la Valea Ascunsa, a spus povestea vinurilor. Octavian Popa, fost concurent la Vocea Romaniei, dar si fost coleg de-al nostru, ne-a incatat seara cu vocea lui.
Ne-am dorit ca fiecare oaspete sa se simta special, si credem ca am reusit asta. Marturie stau toate cuvintele frumoase primite din partea celor alaturi de care am petrecut prima seara minunata din seria unor seri de neuitat.
Multumim tututor celor prezenti, dar in special fiecarui coleg implicat in organizarea acestui eveniment. Pentru ca doar impreuna realizam lucruri atat de frumoase!

De abia asteptam sa ne ocupam de detaliile urmatoarei cine de exceptie,
Fii cu ochii pe noi!