fbpx
Erika Pop: exigenta in bucatarie, arta in farfurie

„Roşiile şi busuiocul fac o mâncare să fie italiană. Vinul şi tarhonul o fac franţuzească. Smântâna o face rusească. Lămâia şi scorţişoara o fac grecească, sosul de soia o face chinezească. Usturoiul o face bună” – Alie May Brock

Credem ca pentru a fi bun in bucatarie trebuie sa ai o combinatie de elemente care te diferentiaza si te fac mai special. Asa este si Erika Pop, colega noastra care a acceptat provocarea de a fi Cheful bucatariei West City.

 

Vis si realitate

Visul ei de mica era sa devina profesoara, iar dragostea pentru bucatarie si-a descoperit-o pe parcurs. A realizat ca bucataria e ceea ce isi doreste sa faca, ca ii place acest domeniu si chiar i se potriveste. Si cum toate au un sens la un moment dat in viata, faptul ca isi dorea sa devina profesoara se vede din dorinta si deschiderea de a explica, de a le arata celorlalti ce si cum trebuie sa faca. Nu lipseste nici exigenta, atat de necesara pentru a ne asigura ca lucrurile sunt bine facute.

 

Evolutie

Erika este o femeie moderna, mereu in pas cu moda. Acest lucru reiese si din farfuriile ei: evolueaza, sunt in pas cu trendurile din gastronomie, pline de culoare si atent aranjate. Elementul care o diferentiaza si in acelasi timp o ajuta este ambitia de a invata lucruri noi. Dorinta de cunoastere si evolutie este esentiala daca doresti sa devii un adevarat Chef, iar Erika are deschiderea necesara pentru asta. Evolutia inseamna incercari, testari si acceptarea provocarilor zilnice, astfel ca nici o zi nu ii este supusa rutinei si monotoniei. De aici isi gaseste si motivatia: mereu apar lucruri noi, la fel cum exista o multitudine de  combinatii posibile pentru obtinerea celor mai inedite gusturi si texturi.  Orice feedback bun este primit cu bucurie, insa criticile o motiveaza sa fie mai buna, o fac mai atenta si dornica sa depaseasca asteptarile.

Noua pozitie de Chef bucatar a venit ca o provocare, dar experienta de 3 ani si jumatate in colectivul West City Hotel a facut ca totul sa fie mai usor. Ceea ce s-a schimbat insa sunt responsabilitatile, atentia pe care trebuie sa o acorde atat oamenilor, cat si tuturor activitatilor din si despre bucatarie.

 

Arta si stiinta

Erika este o persoana echilibrata, iar asta se observa atat in actiunile sale, cat si in gandire si conceptiile legate de bucatarie.  Rigorile si regulile ce trebuie cunoscute si respectate fac din bucatarie o stiinta, insa in acelasi timp cheful nostru bucatar considera ca in farfurie te poti juca cu texturi, arome si culori, te poti exprima artistic. Bucataria este un echilibru intre arta si stiinta, iar Erika si-a gasit echilibrul in bucatarie.

Te invitam in restaurant pentru a te rasfata cu o cina pregatita cu atentie si pasiune de Erika si colegii nostri bucatari! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Formular Login
Formular Inregistrare